9 november 2010

Actie in Utrecht voor tassenbol!

Carrotmob organiseert op de Dag van de Duurzaamheid (11 november) een onvervalste carrotmobactie in Utrecht. Met zoveel mogelijk consumenten gaan we shoppen bij Super de Boer aan de Biltstraat.

De ondernemer gebruikt de extra omzet om een tassenbol neer te zetten. Klanten van de supermarkt kunnen hun oude plastic tasjes in deze bol stoppen, zodat andere klanten ze kunnen hergebruiken. Tassenbollen zijn in het buitenland een bekend fenomeen. In Nederland zie je ze hier en daar opduiken.

Doe op 11-11 mee, want boodschappen doen moet je toch! De groep Carrotmobbers verzamelt om 17.00 uur bij Stadsboerderij Griftsteede in het Griftpark. Van daar gaan de consumenten gezamenlijk naar de supermarkt. Vooraf is er een kledingruilparty. Die begint om 15.00 uur. Na afloop van de koopactie kun je met boodschappen en al meedoen aan een workshop over cradle to cradle en is er nog een tweede kledingruilparty. Ook kun je kijken naar recycle art. Kortom, je kunt ook om 17.00 uur zelf naar de supermarkt gaan en daar aansluiten voor het tweede deel van het programma. Of gewoon snel naar je koelkast natuurlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten